Trolljegeren (2011)

Nepochybuju, že severský tvor, kterému se říká troll se objevil v mnoha snímcích (nejsem si jist, ale něco takového snad bylo i v Ronja, dcera loupežníka) a diskuzích. O komentářových idiotech ale dnešní „Filmová monstra“ nejsou. Já jsem měl v poslední době tu čest s Trolly v Trolljegeren, což je poměrně vydařená záležitost a to i přesto, že je točena „jakoby ruční kamerou“, tzv. found footage formát. A ten nesnášim. Nicméně je to teď hodně populární a kdekdo si na tom chce udělat jméno.

I přes všechna negativa a nutné nelogické zhovadilosti, je třeba říci, že se na to dá koukat. Ony ty příšerky vypadají celkem dobře. Tvůrci nadhodili dva druhy trolů, které mezi sebou soupeří a mají jedno společné. Likviduje je sluneční světlo. Norové se je snaží udržet v rezervaci stůj co stůj, občas, ale nějaký ten obřík přeleze hranici a pak se stává lovnou zvěří. Dožívají se několika stovek let. Film se povedl natolik, že po uvedení premiéry v USA už došlo k nákupu práv a na příští rok se chystá remake. Ovšem remake v rukách Hollywoodu, což většinou nedopadne dobře.

Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  • Ohákněte se na nejbližší brutální koncert. Letos letí trička Metallica a tričko Kiss, kromě toho také Iron Maiden, nebo Depeche Mode.