Brain Damage (1988)

Mozek jako hlavní atribut hororu se semo tamo objevuje (za všechny jmenujme výborný ), ale tenhle je tak trochu jiný. Je to prostě vraždící orgán. Kde se vzal je záhadou, ale jakmile si vás vybere jako hostitele, stanete se na něm závislí. Stejně jako Brian, typický loser, který se nechává obluzovat drogou vstřikovanou stvořením jménem Aylmer. Halucinace, kterými pak trpí, mu dodávají pocit klidu. Jakmile ale Aylmer velmi efektivně zamorduje první štětku z ulice, začíná Brian pochybovat a plánuje jak se mozečku zbavit. To ale není tak jednoduché, na vstřikování humusu do mozku je už zkrátka závislý.

Režisér Frank Henenlotter natočil pár pěkných hororů, z nichž nejznámější je série proutěného košíku o zmutovaném teenagerovi a jeho bratrovi. Brain Damage ve světle této klasiky trochu padá na popularitě, ale rozhodně by se měl vidět. Minimálně pro tu roztomilou příšerku.

Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  • Ohákněte se na nejbližší brutální koncert. Letos letí trička Metallica a tričko Kiss, kromě toho také Iron Maiden, nebo Depeche Mode.