Elm Street (1984)

Asi byste nechtěli bydlet v žádném z Elm Street, ale speciálně v tom, kde bydlel Freddy Krueger, byste nestrávili ani minutu. Mužík se seškvařeným obličejem vás tu totiž bude terorizovat v noční můře, kde je možné prakticky cokoliv. , který se stal symbolem Noční můry ovšem není domovem pána v červenozeleném svetru, nýbrž budova, ve které bydlela hlavní hrdinka v první Noční můře z Elm Street.

Ve filmu je na adrese Elm Street 300 ve Springwoodu, ovšem ve skutečnosti se budova nachází v Los Angeles na North Genesee Avenue 1428. Jedná se o soukromý , jehož majitelé museli zřejmě prokázat nebývalou trpělivost. Filmaři totiž nešetřili falešnou krví a za celý první díl vypotřebovali pět galonů této tekutiny. Mimo jiné také právě ve vnitřních prostorách. A s interiérem, byť se natáčelo i v ateliérech, vůbec dělali divy. Ve scéně s krvavým gejzírem byl pokoj obrácen vzhůru nohama a poté promítán opačně. Když se natáčela plíživá scéna s rukavicí ve vaně, musel se na dně plaveckého bazénu postavit celý interiér koupelny a podobně.

A Nightmare on Elm Street (1984)

Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  • Ohákněte se na nejbližší brutální koncert. Letos letí trička Metallica a tričko Kiss, kromě toho také Iron Maiden, nebo Depeche Mode.