Netvor z Černé laguny (1954)

Jedno z historicky nejpopulárnějších pochází už z roku 1954 a je natolik zásadní, že se dočkalo i muzikálu. Netvor z Černé laguny, nebo-li Creature from black Lagoon je kousek vskutku unikátní už maskou, která ve své době neměla obdoby. Ovšem nosit ji nebyl žádný šlágr. Herci v kostýmu (byli dva – jeden pro natáčení na souši a jeden pro natáčení pod vodou) v masce takřka nic nemohli vidět a pod vodou musel aktér zadržovat dech po dlouhé minuty, neboť při výdechu by šly z gumové masky bubliny. Jednou údajně dokonce herec neodhadl vzdálenost a praštil při vstupu do jeskyně Julii Adams, která zde hraje netvorovu femme fatale, tak, že ztratila vědomí.

A o čem, že to je? Vědci objevili jakéhosi pravěkého tvora, který by měl představovat přechod mezi obojživelníkem a člověkem. Odvezou ho do laboratoře, ze které ovšem monstrum samozřejmě unikne. Nezbytný románek s již zmiňovanou vědkyní Adamsovou je nasnadě. Každopádně si tenhle unikát nenechte ujít.

Creature from the Black Lagoon (1954)

Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  • Ohákněte se na nejbližší brutální koncert. Letos letí trička Metallica a tričko Kiss, kromě toho také Iron Maiden, nebo Depeche Mode.