Gwoemul / The Host (2006)

Nepřiměřené množství formaldehydu v řece Han má na svědomí zmutovaného tvora, který je jedním z vůbec nejkvalitnějších v historii kinematografie, ovšem neprávem zapadl mezi hromadou dalších. A k jako takovému se také váže několik zajímavostí: Režisér údajně představoval na place všechny pohyby příšery, aby se herci ve finále pohybovali podle digitálního monstra. K efektu zanořování monstra do vody, byly používány kovové barely házené z větší výšky. Úvod filmu je postaven na skutečné události: V roce 2000 doktor McFarland vypustit formaldehyd do stoky, která vedla do řeky Han. To jsou věci!

Podstatné je, že šest let po události se látky ujal uznávaný režisér (především sociálních a jiných dramat) Joon-ho Bong, od kterého zřejmě většina z nás zná především krimi Pečeť vraha, a potvoru nechal patřičně vymazlit. Už po uvedení se začalo intenzivně diskutovat o dvojce, ale dlouhá léta se nic nedělo. Na začátku roku 2013 vypadl ze studia jakýsi trailer, který je předzvěstí, že Gwoemul 2 by skutečně mohl být na cestě do kin a na DVD. Na trailer se podívejte, rozhodně potěší a to i závěrečná část, která ukazuje, jak se takové filmové monstrum točí.

Gwoemul (2006)
The Host (EN)
Mutant (CZ)
Gwoemul 2
The Host 2 (EN)

Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  • Ohákněte se na nejbližší brutální koncert. Letos letí trička Metallica a tričko Kiss, kromě toho také Iron Maiden, nebo Depeche Mode.