Leviathan (1989)

Biblické mořské monstrum inspirovalo tvůrce filmu Leviathan, který se odehrává samozřejmě pod mořskou hladinou. Ovšem Leviathan zde není probuzenou příšerou, nýbrž mutant jednoho z členů posádky Petera Wellera. Designoval opět Stan Winston. Jářku ten film je špatnej, ale nedám na něj dopustit.

A původ Leviathana je, jak již bylo řečeno, v Bibli. Je zmiňován v první knizeGenesis. Tvor by měl být jedním ze sedmi princů pekla a to konkrétně strážce brány. Měl by to být tvor, který chrlil oheň a způsoboval tsunami. No a taky by jeho kůže měla odrážet harpuny. Perfektní předloha pro filmové monstrum.

Leviathan se objevil nedávno i v novinách. Byly totiž nalezeny obrovské zuby, které by měly patřit až sedmnáctimetrovému tvorovi, a který je přes 12 milionů let po smrti. Vědci mu pracovně říkají Leviathan, poněvadž tvor pravděpodobně lovil největší zvířata v oceánu včetně velryb.

Tento silikonový výtvor ovšem není biblického původu, nicméně i ve své době byl velmi promakaný, není divu, že se u nás dostal i na pirátské kazety. A pokud vám přijde Leviathan příliš zastaralý, můžete okusit novodobější kousek Sektor 7 asijské produkce. Na ten se chystáme někdy v budoucnu.

Mimochodem celý Leviathan je na YouTube.com, takže ohodnotit si Wellerův boj s mutantem můžete sami.

Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

  • Ohákněte se na nejbližší brutální koncert. Letos letí trička Metallica a tričko Kiss, kromě toho také Iron Maiden, nebo Depeche Mode.